Concourse vision

Design elements will bring the Rec’s public areas to life

The Rec’s public areas will be opened up and enhanced, with long views established through it, bringing the building’s social life to the foreground.

The Rec is a heritage-listed building, and new lighting will be chosen to complement its architecture. It is hoped that the building’s original sign can be restored, replacing the current signage.

Image
Long view of Brixton Rec internal space

Long views will be created through the Rec

A ‘Wall of Fame’ along the ramp will celebrate the sporting achievements in the Rec, and a plaque on the stairs will commemorate historic events connected to the building.

Image
New herb garden screen for the creche

New herb garden for the creche 

Image
Ideas to use the concourse as an events and exhibition space

The concourse could be cleared to enable use for events and exhibitions

The proposals cater to the Rec’s existing tenants, with a new herb garden privacy screen for the creche and frames and lighting for photography centre Photofusion to hold outdoor exhibitions.

Community organisations will be engaged in testing different ways of using the concourse for public events.

The Rec’s concourse and reception have a ramp that is currently too steep for disability and access requirements. Work is being done to ensure the entrance to the building is accessible and design options will be shared in due course.

Image
View of events space

View of event space in the Rec  

Image
Drawing of the herb garden

View of the creche herb garden